LEO IS MVO

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En dat is precies waar wij voor staan! Leo op het werk! is namelijk voortdurend op zoek naar de natuurlijke balans tussen de drie P's: People, Planet en Profit. Gezonde en eerlijke voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Onze zoektocht naar die balans heeft tot gevolg dat we veel biologische, regionale en fair trade producten in ons assortiment voeren, maar ook halal en vegetarische producten ontbreken zeker niet!

Minder verpakking, meer smaak

Leo voert zijn MVO beleid door in alle facetten van de bedrijfsvoering. Vandaar dat bijvoorbeeld kaas en vleeswaren op schalen gepresenteerd worden en niet in mono-verpakkingen. Zoetwaren staan in pakken op tafel en zijn niet in afgemeten hoeveelheden verpakt. Op deze manieren zorgen we ervoor dat het afval zo beperkt mogelijk blijft. Daarnaast vindt u bij Leo op het werk! veel verse producten. Leo op het werk! probeert ook de papierstroom in de bedrijfsvoering zoveel mogelijk te beperken. Vandaar dat bij ons bijna alles digitaal gaat.

Lokale ondernemers/regionale leveranciers

Ons MVO beleid betekent ook: zoveel mogelijk samenwerken met lokale boeren en retailers. Wij hebben inmiddels een zeer succesvolle en duurzame relatie opgebouwd met diverse lokale partners van onder andere biologische en duurzame producten. Zij passen namelijk precies in ons MVO concept en hebben een mooi assortiment van lekkere, eerlijke, streekgebonden, duurzame, unieke en pure lekkernijen. Wij stimuleren actief de verkoop van deze producten door middel van eerlijke productvermelding, maar ook door middel van proeverijen van fruit, groenten en kaas.

 

MVO Nederland

Leo is partner van MVO Nederland, de grootste en meest gevarieerde kennis- en netwerkorganisatie voor het duurzame bedrijfsleven in Europa. MVO Nederland gelooft in de kracht van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Bedrijven spelen een sleutelrol bij het realiseren van weerbare en gelukkige mensen (people), een rijke natuur (planet) en een gezonde economie (profit). MVO Nederland's missie is het inspireren, verbinden en versnellen van zo veel mogelijk bedrijven en organisaties op weg naar klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen en sterke en stabiele bedrijfsresultaten.

 
 
VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube