KLEREN MAKEN DE MAN (M/V) ...
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27-01-2018 - Hadden we twee weken geleden nog een blog geplaatst over de verduurzaming van onze servetten; op het gebied van milieubesparing hebben we je weer iets nieuws te melden. Leo heeft zichzelf namelijk in een nieuw jasje gestoken en we hebben deze gelegenheid direct gebruikt om uit te vinden of we ook hier een duurzaamheidslag mee konden slaan.

We verdiepten ons dus dit keer eens in de "kledingmaterie" …

Stel je even voor:

Leo op het werk! heeft op dit moment zo'n 50 lunchlocaties, verspreid over het hele land. Wij werken voor een hele diversiteit aan opdrachtgevers. Kleine en grote organisaties zoals bijvoorbeeld National Oilwell Varco in Etten Leur, Bohn Stafleu van Loghum in Houten en Blue Sky Group in Amstelveen. Maar ook hele bekende namen zoals Ymere, Rabobank, Unicef, Riviera Maison, Sony, Armada Music, Fox Eredivisie en vele andere mooie organisaties mag Leo met enige trots tot zijn opdrachtgevers rekenen.

Het aantal opdrachtgevers en lunchlocaties blijft echter maar groeien en Leo's personeelsbestand groeit natuurlijk vrolijk mee. Bij veel van die verrassende lunchlocaties kunnen we het niet af met 1 Leo-kanjer. Leo stelt namelijk behoorlijk strenge eisen aan de serviceverlening en wil je dat niveau overal kunnen bieden, dan moeten tal van die lunchlocaties door minimaal 2 Leo-kanjers of zelfs meer bemand/-vrouwd worden.

Op dit moment bestaat ons enthousiaste team dan ook uit meer dan 130 teamleden. En die hebben natuurlijk allemaal bedrijfskleding nodig. Enerzijds omdat we graag willen dan onze Leo's er netjes en verzorgd bij lopen, anderzijds ook uit oogpunt van hygiëne is dit van levensbelang.

Een prachtig en stoer spijkerschort en een kraak witte koksbuis vormen de nieuwe look; voor elke medewerker! We hebben niet uitgerekend hoeveel kilo textiel dat in totaal is; maar we weten zeker dat het om een aardige hoeveelheid gaat, temeer ook omdat niet elke medewerker het met 1 setje af kan ... Al die kilo's textiel waar we het hier over hebben moeten uiteraard ook regelmatig vervangen worden …

160 miljoen kilo textiel verdwijnt in Nederland jaarlijks in de verbrandingsovens. Los daarvan is de textielproductie ook één van de meest vervuilendste industrieën wereldwijd. Om een voorbeeld te noemen: Het gemiddeld verbruik in water voor de productie van 1 kilo textiel is 100 liter. Bovendien worden er tijdens de productie veel chemische hulpmiddelen gebruikt die zeer schadelijk zijn voor zowel mens als milieu.

Leo is erg geschrokken van die cijfers en daar wilden wij dan ook niet aan meewerken met onze "bescheiden" garderobe. We blazen immers altijd hoog van de toren dat we duurzaam en milieuvriendelijk zijn en dan moesten we, zo vonden wij, zeker ook op dit gebied het roer radicaal omgooien.

Gelukkig is Leo er in geslaagd om een partner te vinden die ons streven naar circulair ondernemen heel goed begrijpt. "Circuwear by Outfit". Deze organisatie recyclet bedrijfskleding. Na de gebruiksduur wordt de kleding door hen retour genomen en verwerkt tot andere producten. Dat kan ook nieuwe kleding zijn overigens, dat is een beetje afhankelijk van de kwaliteit. Het kan dus ook zomaar zijn dat onze nieuwe kleding daarvan al het resultaat is natuurlijk.

Bij Leo is het tevens beleid dat de medewerker pas een nieuwe set kleding krijgt als de oude wordt ingeleverd; zo houden we "het circuit gesloten" met een zo minimale belasting op het milieu tot gevolg.

Leo is blij met zijn nieuwe, verantwoorde, kledinglijn en we hopen natuurlijk van harte dat meer bedrijven zullen volgen. Want een verrassende, gezonde en kwalitatief verantwoorde lunch in een gezellige ambiance is ons uiteindelijke doel natuurlijk, maar mens en milieu is minstens zo belangrijk!

Alhoewel het Leo "Innovatie & duurzaamheidsteam" dag in dag uit druk in de weer is met duurzaamheidsvraagstukken staan wij natuurlijk altijd open voor ideeën en tips op dit vlak. Heb je een goed idee of suggestie: schroom niet en neem dan eens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Wil je op de hoogte gehouden worden van Leo op het werk?
Je kunt je nu inschrijven voor onze mailinglist via onderstaande button:

Zou Leo op het werk! wellicht ook kunnen passen binnen jouw organisatie? Kijk dan eens [hier] of neem direct contact met ons op: 023-8100105 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube