DAG VAN DE DUURZAAMHEID


Het is vandaag een bijzondere dag. Niet alleen vindt vandaag de landelijke actie "Nederland helpt Sulawesi" plaats, maar het is tevens dag van de duurzaamheid. Op deze dag wordt uitvoerig aandacht besteed aan alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Het is dit jaar alweer de tiende keer dat deze dag van de Duurzaamheid georganiseerd is. Het is een prachtig initiatief waar Leo uiteraard helemaal achter staat.

Zijn wij er dan vandaag extra mee bezig geweest?

Ja en Nee. Weliswaar verschijnt juist vandaag dit artikeltje op de website om het belang van duurzaamheid nog eens extra onder de aandacht te brengen, maar in feite is duurzaamheid een onderwerp waar Leo elke dag mee bezig is.

Neem nou het "vergroenen" van ons wagenpark. We proberen onze kilometers zoveel mogelijk te beperken, maar wat we aan kilometers moeten afleggen doen we uitsluitend in energieklasse A en een steeds groter wordend deel al zelfs elektrisch.

Vitaal en duurzaam

Ondertussen zit ons innovatieteam niet stil. Denk bijvoorbeeld eens aan "Vitaal en Duurzaam", onze nieuwe ontwikkeling om te monitoren hoe gezond en duurzaam er op onze lunchlocaties gegeten wordt. Uit deze applicatie komt een hele hoop data naar voren en daarmee kunnen we veel preciezer dan voorheen monitoren waar verdere optimalisatie en verbeterslagen mogelijk zijn. Onze milieuvriendelijke servetten staan aan de balie in plaats van standaardservetten op tafel. Scheelt al snel 25% op afval.

Bij Leo tref je geen monoverpakkingen aan maar staat het broodbeleg (kaas/vlees/zoetwaren) rijkelijk gepresenteerd op de afgiftebalie. Staat leuker, smaakt veel beter en veel minder belastend voor het milieu. Onze lunchgasten weten niet beter!

Ons bescheiden afval wordt netjes gescheiden en we zoeken voortdurend actief naar alternatieven voor vlees. Niet dat we compleet van het vlees af willen, maar iets minder zou wel mogen. Het is gezonder en vooral: duurzamer!

Onze bedrijfskleding is tegenwoordig recyclebaar en Leo's complete administratie hebben we papierloos gemaakt, hetgeen ook weer een blijvend effect heeft op het verminderen van de afvalstroom.


En dan hebben we het nog niet gehad over diverse initiatieven als "vleesloze dag" en themadagen die op onze lunchlocaties georganiseerd worden met duurzaamheid als onderwerp.

Kortom: Bij elk bedrijfsfacet van Leo op het werk! staat het begrip "duurzaamheid" heel hoog, zo niet bovenaan. Veel van deze ontwikkelingen kosten natuurlijk veel tijd. Een speciale dag van de duurzaamheid juichen wij natuurlijk van harte toe, maar bij Leo is het eigenlijk elke dag "dag van de duurzaamheid" …

Wil je meer weten over de dag van de Duurzaamheid? Klik dan hier!

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube