OPSTART HEARST!


19-8-2019 - De rustige zomervakantieperiode is weer bijna ten einde. Na een periode van 'een standje lager' komt de drukte weer enigszins op gang …

Nou, bij Leo loopt dat dus altijd nét even iets anders. Want, eigenlijk hadden we helemaal geen rustige periode. Sterker: het was keihard aanpoten voor ons de afgelopen weken.

Nog los van de extra inspanningen die wij in deze vakantieperiode altijd moeten verrichten om de inmiddels meer dan 50 Leo lunchlocaties draaiende te houden, hadden we ook nog 'even' een hele mooie, bijzondere en gave opstart van alweer een nieuwe lunchlocatie.

En, dat is niet zomaar een nieuwe locatie: Het is de hoofdvestiging van Hearst Netherlands. Een van oorsprong Amerikaans mediaconglomeraat die verschillende belangrijke topmerken aan tijdschriftentitels in bezit heeft. We noemen er een paar: ELLE, Vogue, Harper’s BAZAAR, Cosmopolitan, Glamour, Women’s Health, Quote, Esquire, National Geographic, Quest, Men’s Health en Runner’s World.

Sinds 24 juni is Hearst gevestigd op de Moermanskade in Amsterdam. Een nieuw pand met plaats voor 450 medewerkers en aan Leo is de eer gegund daarvoor te mogen cateren.

Een uitdaging die wij natuurlijk met heel veel enthousiasme hebben aangegrepen.

Een compleet nieuw concept

Voor Hearst heeft Leo een totaal nieuw concept ontwikkeld: het 'All day concept'. Niet alleen de lunch wordt verzorgd, maar gedurende de hele dag staan wij klaar voor de medewerkers van Hearst. Dat begint al met het ontbijt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: overnight oats, kwark met granola, croissants, smoothies ect.

Voorts hebben we gedurende de hele dag een mooie verse bonen koffieservice met zelfschuimende melk. Er staat bij Hearst dus iedere dag een echte Leo-barista die gespecialiseerd is in het maken van de lekkertste koffie's.

We gaan door: De lunch is niet 'zomaar' een lunch. We serveren iedere dag 2 soorten soep, verschillende belegde broden, 1 bite (gezonde en soms een minder gezonde ‘snack’) en we voeren een uitgebreide salade bar.

De Hearst medewerkers kunnen gebruik maken van onze speciaal voor Hearst geïntroduceerde lunchdeal: een keuze uit drie verschillende items voor een vast bedrag. Bijvoorbeeld: 1 soep en 2 broodjes, of 1 soep, 1 broodje en 1 salade.

Leo biedt ook een zgn. 'Middag Power Boost'. Er is nog steeds koffie, maar die smaakt natuurlijk nóg lekkerder als je daar bijvoorbeeld een oppeppende gember shot, een plakje bananenbrood of een notenreep bij nuttigt. Leo heeft het in huis!

Hip, jong, bewust en gezond!

Hearst zit vol met jonge medewerkers. De bedrijfscultuur is dynamisch en modern en dat heeft natuurlijk invloed op de vraag. Bij Hearst wordt van ons een gezond en milieubewust assortiment verwacht. En dát is nou net waarbij Leo zich als een vis in het water bij voelt! Verse soepen, verse salades, lekker veel groenten, vezels en ook gezonde vetten.

Er is een groot vegetarisch en vegan aanbod. Minimaal elke dag 1 broodje vegetarisch en 1 broodje vegan is vanzelfsprekend. Daarnaast zijn de soepen en saladebar altijd zo samengesteld dat er voor de vegetarische en vegan gasten voldoende keuze is. Door het aanbod zonder vlees of vis extra aantrekkelijk te maken willen we ook de vleesetende gast verleiden om zo nu en dan eens een vega lunch te nuttigen.

De opstart

Het pand aan de Moermanskade waar Hearst naartoe verhuisd is, is spiksplinternieuw! De keuken dus ook. En bij nieuwe panden wil het nog wel eens gebeuren dat nog niet alles helemaal vlekkeloos op tijd klaar is. Zo ook in ons geval. De opstart is een aantal keren vertraagd omdat de keuken nog niet klaar was. Maar, de Hearst medewerkers waren al volop aan de slag. De eerste weken heeft Leo dan ook even zeer flexibel moeten schakelen.

Wij hebben dit probleem opgelost door verrassende, gezonde en uitgebreide lunchpakketten samen te stellen. Zo konden we ondanks het gebrek aan een werkende keuken op locatie de mensen toch voorzien van een goed doordachte en uitgebreide lunch. Ondertussen werd keihard doorgewerkt aan de opbouw. We begonnen met een proeflunch, daarna een volledig buffet, inclusief koffie, ontbijt en de middagsnack.

Inmiddels draaien we voor een enthousiast Hearstteam op volle toeren met ons nieuwe concept. De eerste tekenen zijn superpositief. Alle gasten zijn enthousiast en heel erg blij met Leo als nieuwe, verfrissende cateraar. Dat is natuurlijk niet in de laatste plaats te danken aan Dennis en Dion, onze vaste Leokanjers die dagelijks al dit moois voor Hearst voor elkaar boksen, geassisteerd door twee wisselende krachten.

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube