Blog: Aan de slag met een Mason Jar

Op bijna iedere locatie waar Leo op het werk! de catering verzorgt kan je een Mason Jar vinden. Een Mason Jar is een eigenlijk gewoon een weckpot, maar de Amerikanen nomen dit een Mason Jar. Omdat de trend oorspronkelijk uit Amerika komt hebben wij de Engelse benaming overgenomen voor deze rage.

Een van de redenen waarom een Mason Jar zo populair is komt omdat het erg milieuvriendelijk is, je gebruikt de pot natuurlijk telkens opnieuw. Dat is ook een van de redenen dat Leo op het werk! de Mason Jar veel gebruikt tijdens de lunch. Hier een aantal mooie creaties die gemaakt zijn door leden van Leo’s catering team:

Er zijn Mason Jars in verschillende soorten en maten. Zo heb je een kleine Mason Jar die kan je bijvoorbeeld meenemen to go of grote potten waar je een grote hoeveelheid drinken in kan doen. Je vindt de Mason Jars ook met verschillende opschriften. Je kan dus lekker variëren!

Niet alleen de potten maken dit concept zo leuk. Je kan er vrolijke, kleurrijke dranken in doen en die opvullen met bijvoorbeeld munt, citroen, aardbei of rozemarijn. Maak bijvoorbeeld ice tea!

Wat heb je nodig voor green ice tea:

• 4 liter water

• Mason Jar

• 6 á 7 zakjes groene thee

• 1 sinaasappel (gesneden)

• 1 citroen (gesneden)

• Honing

Hoe maak je het:

1. Doe het water in de Mason Jar met de theezakjes en laat dit 3 uur trekken

2. Na 3 uur voeg je de citroen en sinaasappel toe en laat je dit 2 uur staan

3. Voeg ijsblokjes en honing toe naar smaak en klaar is kees!

Naast dranken kan je ook salades bewaren in een Mason Jar. Maar het is ook leuk om te geven als cadeau of om het te gebruiken als bloempot!

Maak je eigen creatie en geef er een smakelijke twist aan!

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube