MISSET HORECA:
KRIMPENDE CATERINGMARKT!

13-05-2016: Op www.missethoreca.nl, dé multimediale informatiebron voor ondernemers en managers in de horeca, las Leo laatst dat bedrijfscateraars het de afgelopen jaren niet makkelijk hebben gehad. Teruglopende omzetten, een totaalomzetverlies sinds 2008 van € 270 miljoen! Net zoals elke sector in Nederland heeft dus ook de bedrijfscatering rake klappen gevoeld van de economische crisis.

Ondanks dat blijft Leo vrolijk en blijft hij precies doen wat hij altijd al deed: optimistisch naar de toekomst kijken! Vol liefde en passie bezig zijn met zijn vak: het verzorgen van lekkere, eerlijke en gezonde lunches! Daarbij continue kijkend wáár en hoe het nóg beter kan.

Telkens proberen de grens te verleggen. En, zo valt ook te lezen in het Misset Horeca artikel: "…Een speler als Leo timmert aan de weg." De "Leo aanpak" blijkt dus te werken. Kijk bijvoorbeeld naar vorige maand: In één maand twee nieuwe lunchlocaties erbij: Zamro en Miss Etam. De klanttevredenheid scoort volgens het speciaal door Leo in het leven geroepen klanttevredenheidsonderzoek over de gehele linie meer dan 85% positief. Stiekum is Leo daar apetrots op.

Leo heeft geen duidelijke verklaring voor dit succes. Het zou kunnen liggen aan het feit dat Leo al zijn energie stopt in zijn vakgebied en minder bezig is met "verdienmodellen"… Het zou er ook zomaar aan kunnen liggen dat de lunchcafe's van Leo zeer aantrekkelijke plekken zijn waar de lunchgast zich letterlijk "thuis" voelt. Of misschien is het de net iets andere gastbenadering van de Leo Teamleden: Laagdrempelig, open en vriendelijk. Speelt het verrassende assortiment misschien een doorslaggevende rol? 
Leo weet het niet. Hoe dan ook: Op dit ogenblik groeit Leo en daar zijn we, in deze lastige tijd, best wel trots op. Wil Leo nou een hele grote jongen worden? Nee! Leo wil best wel groeien, maar we willen vooral die "Leo" blijven die onze gasten van ons gewend zijn. Geen onpersoonlijk megaconcern, maar gewoon Leo: Lekker, Eerlijk en vooral: Ongecompliceerd! Met dezelfde vriendelijke gastvrijheid en met dezelfde passie en liefde voor het product zoals onze lunchgasten dat van Leo kennen!

Want: per slot draait het natuurlijk allemaal niet om Leo, maar om de lunchgast! Misschien is die zienswijze wel het grootste geheim van het Leo succes!

Het volledige Missethoreca artikel is hier te lezen.


Leo, verrassend thuis in bedrijfscatering!

    

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube