LEVENSGEVAARLIJK
WERK!

19-05-2016: Elke dag staan tientallen Leo teamleden maaltijden te bereiden voor honderden lunchgasten. Ingrediënten worden uitgezocht, ingekocht, voorbereid, gekookt, gebakken, gestoomd en klaargezet. Ruimten worden opgeruimd en schoongemaakt. Keukens worden grondig gereinigd… Dit alles doet Leo om zijn lunchgast keer op keer het beste van het beste te kunnen bieden. Een gevoel van "thuis" te geven. Om de lunchgast dat broodnodige relaxmoment te bieden waar hij of zij kan genieten van een eerlijke gezonde en ongecompliceerde lunch. Bezig zijn met voedsel, dat is Leo's ware liefde en passie!

Maar… Da's ook best wel een gevaarlijke bezigheid! Elke dag mensen te eten geven betekent ook dat je elke dag vreselijk goed moet uitkijken dat er niet per ongeluk eens iets verkeerds tussendoor glipt. Stel je voor: een bedorven eitje dat je nét even niet gezien hebt… Een stukje ham, net over de datum… Een onoplettend momentje en een voedselvergiftiging (of erger!) is snel opgelopen. En als je in de catering werkt gaat het dan ook waarschijnlijk direct over meer dan één slachtoffer.

Eigenlijk ben je, als je met voedsel werkt, op dat moment verantwoordelijk voor het leven van anderen. Dat is best wel "serious business"; een hele grote verantwoordelijkheid!
Leo beseft dat gelukkig elke seconde van de dag. Vandaar dat Leo met de gezondheidsrisico's die het werken met voedsel met zich mee brengt beslist geen loopje neemt. Leo omarmt dan ook de zogenaamde HACCP norm. Deze letters staan voor: "Hazard Analysis and Critical Control Point". Vertaald naar het Nederlands is dat: "Gevarenanalyse en Kritische Controlepunten".

In feite is dat een risico inventarisatie voor bedrijven die met voedingsmiddelen werken. In de praktijk komt het er op neer dat van elke(!) stap die Leo in het bedrijfsproces zet, minutieus nagegaan wordt welke risico's daarbij mogelijkerwijs zouden kunnen optreden en wat Leo moet doen om die risico's volledig uit te sluiten. Het hele Leo bedrijfsproces is dus geanalyseerd en goed gedocumenteerd.

Leo vindt dit veilig werken zo belangrijk dat elk Leo teamlid dan ook verplicht wordt een opleiding te volgen om volledig ingewerkt te zijn volgens dit HACCP normeringsysteem. Elk teamlid is ook verplicht deze kennis up-to-date te houden en regelmatig herhalingscursussen te volgen.

Leo vindt HACCP een absoluut broodnodige stap om dat stukje "thuis" op de werkvloer behalve lekker, eerlijk en ongecompliceerd ook vooral veilig te houden.

De lunchgast kan er dan ook zeker van zijn dat als hij of zij een Leo teamlid treft, hij of zij te maken heeft met een ware professional! Daarin verschilt Leo op het werk! nog wel het meeste van "thuis".. Het is meer "thuis" zoals u dat gewend bent, maar dan professioneel en gegarandeerd veilig!


Leo, veilig en verrassend thuis in bedrijfscatering!

    

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube