HOE GEZOND IS JE BEDRIJF?

Bij die vraag denkt men doorgaans direct aan omzetten, winstcijfers, rendement etc. In principe geldt: Des te hoger genoemde begrippen uitvallen, des te gezonder het bedrijf. Elke ondernemer in Nederland zal er dan ook alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Logisch! Een hoger winstcijfer dan vorig jaar? Meer omzet? Het bedrijf is "gezonder".

Zo zou je kunnen stellen dat bedrijfscateraar Leo ten opzichte van vorig jaar een stuk gezonder is geworden. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Leo, maar voor bijna heel ondernemend Nederland, want de economie trekt aan, zij het voor het moment nog licht.

Maar... Gaat die redenatie eigenlijk wel op?

Is de gezondheid van een bedrijf wel alleen maar in economische cijfers uit te drukken? Elke onderneming is eigenlijk een complexe mix van middelen, expertise en vaardigheden. Middelen, het "gereedschap" van de onderneming, zijn relatief nog wel op eenvoudige wijze te vervangen.
Als het aan komt op expertise en vaardigheden ligt dat heel anders! Dan praat je over het personeel van de onderneming, de teamleden. Van procescoördinator tot uitvoerend operator: Ieder personeelslid in de organisatie is, juist dankzij die kennis en expertise, een onmisbare schakel in het gehele bedrijfsproces. Deze hele set van "teamplayers" vormt eigenlijk het kloppende hart van de firma. De motor waar het hele bedrijf op loopt.

Dáár moet je dus vreselijk zuinig op zijn. Schort er iets aan het personeelsbestand, dan lopen bedrijfsprocessen spaak en loop je als ondernemer een risico. Een hoog ziekteverzuim betekent op de korte termijn namelijk niet alleen hoge kosten, maar wat veel gevaarlijker is: op de lange termijn loopt de continuïteit van je organisatie gevaar! De motor gaat haperen. Souplesse en efficiency verdwijnen, afspraken kunnen niet na gekomen worden, klanttevredenheid neemt af en klanten lopen zelfs weg.

Een goed bedrijf heeft dat door. De serieuze ondernemer of het management realiseert zich heel goed dat het van groot belang is dat gezonde medewerkers belangrijk zijn voor de totale onderneming. De ondernemer of het management zal er dan ook alles aan doen om niet alleen aandacht te besteden aan de fiscale jaarcijfers, maar zeker ook aan de motor (de teamleden) die deze resultaten überhaupt mogelijk maakt.

Hier zou Leo op het werk! graag een rol in willen spelen.

De meeste relaties die gekozen hebben voor Leo op het werk! als hun bedrijfscateraar, hebben dat namelijk heel bewust, met voorgaande in het achterhoofd, gedaan.

Bij de afwegingen die zij maakten heeft niet alleen meegespeeld dat Leo als geen ander maatwerk levert tegen gunstige voorwaarden. Veelal heeft ook meegespeeld dat samenwerken met Leo impliceert dat je als ondernemer / management onnoemelijk veel zeggenschap blijft houden over hoe de bedrijfscatering in het bedrijf georganiseerd is.

Maar misschien wel de belangrijkste reden dat men heeft gekozen voor Leo is het feit dat Leo een ware professional is en graag zijn bijdrage wil leveren in het terugdringen van ziekteverzuim.
Een bedrijf met Leo aan boord is namelijk een bedrijf waar, los van de dagelijkse werkdruk, ook terdege nagedacht is over het welzijn van zijn medewerkers. Een bedrijfsrestaurant van Leo betekent namelijk een plek van rust en broodnodige ontspanning in je organisatie.

En dat niet alleen: In die "oase van rust", waar men even kan relaxen, staat ook een professioneel team klaar dat een bedrijfslunch kan presenteren die goed doordacht, gevarieerd, verrassend maar vooral gezond is. Leo's team bestaat namelijk uit goed opgeleide mensen die hart hebben voor hun gasten en als geen ander weten waar het menselijk lichaam qua voeding behoefte aan heeft.

Gezonde, gevarieerde voeding in de onderneming, het huiselijk ingerichte ontspannen "toevluchtsoord", de vriendelijke professionals die de medewerkers het gevoel geven dat iedereen "telt". Al deze zaken zorgen voor tevreden en gezonde medewerkers en dat zorgt er weer voor dat het bedrijf niet alleen fiscaal, maar vooral ook fysiek fit en gezond is en blijft!
Kortom: met Leo aan boord loopt de motor dus een stuk soepeler!

Dat is dan ook het geheim van het feit dat bedrijven die samenwerken met Leo dat ook blijven doen. Deze bedrijven zijn er zich namelijk, samen met Leo, sterk van bewust dat bedrijfscatering heel wat meer is dan alleen het runnen van een bedrijfsrestaurant!

Wist u trouwens dat Leo werkt voor:

Go-Tan, Comparex, Springer Dordrecht, Houdijk Holland, Dnata B.V., Factory 6, Havas Media Group, Miss Etam, Armada Music, Vitablend, Aerdata, Zamro Amsterdam, Blue Sky Group, Toshiba Leading Innovations, Veenman B.V., Riviera Maison, Fox International Channels Netherlands B.V., Oogziekenhuis Zonnestraal, Sorgente B.V., Pro Biblio, Pathé Theaters B.V., Unicef, National Oilwell Varco, Ymere ...

En dat zijn ze nog niet eens allemaal!

Als ook u overweegt om de bedrijfscatering uit te besteden, maar nog geen beslissing genomen heeft, kunt u gratis en geheel vrijblijvend gebruik maken van enkele handige tools die Leo heeft ontwikkeld. Deze kunnen u helpen bij het beslissingsproces. In vier stappen naar een lekkere & gezellige lunch. Onderdeel van deze stapsgewijze benadering is de CateringCalculator  die u binnen 5 minuten inzicht geeft in de kosten voor de catering bij u op de zaak!

Het gehele stappenplan vindt u hier!

Liever een persoonlijk gesprek? Dat kan natuurlijk altijd. Neem direct contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar
023-8100105 voor meer informatie over onze lunchaanpak.

Leo, verrassend thuis in bedrijfscatering! 
VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube