WERELD VROUWENDAGOp 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats, gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Uit dit feit is de huidige Internationale Vrouwendag ontstaan. Een dag die in het teken staat van de strijdbaarheid en de solidariteit van en met vrouwen

Inmiddels zijn we om precies te zijn 39813 dagen verder waarin een hoop ten goede veranderd is, althans in "onze" westerse wereld. Vrouwen en mannen worden tegenwoordig gelijk behandeld zowel voor de wet als op de werkvloer. Daar hebben de dames keihard voor moeten knokken en dat is goeddeels gelukt. Maar nog steeds zijn we er nog niet helemaal. Kijk bijvoorbeeld naar het percentage vrouwen in het topsegment van de arbeidsmarkt. De meeste raden van bestuur in grote ondernemingen zijn nog overwegend "mannenwerelden".Nog eentje: Volgende week zijn er verkiezingen. Iedereen heeft inmiddels al wel de stemlijst van zijn of haar gemeente mogen ontvangen en wat blijkt: Van de grootste partijen is geen van de lijsttrekkers een vrouw. Dat begint pas bij lijst 10: Partij voor de dieren. Van alle 25 partijen die mee doen hebben er slechts drie een vrouw als lijsttrekker. Eigenlijk is dat schandalig weinig.

Bovenstaande alleen al geeft haarfijn aan dat het houden van een Vrouwendag meer dan gerechtvaardigd is. Ook geeft het aan dat de strijd nog lang niet gestreden is. Zelfs niet in een land waarvan je zou mogen verwachten dat gelijke behandeling al jarenlang een vaststaand feit is.Hoe staat Leo hier nou eigenlijk in?

Bij Leo is het simpel. Het bedrijf zelf is voor 50% in vrouwelijke handen. Het management, de Leo teamcoördinatoren, zijn nu toevalligerwijs veelal mannen, maar worden gelukkig aangestuurd door de bezielende en toegewijde leiding van een vrouw: Monique van der Giessen om precies te zijn. Kijken we naar de mensen op de werkvloer zelf: de vele tientallen mensen die dagelijks het Leo-gezicht zijn naar de lunchgebruiker toe: Meer dan 90% vrouw!Dus Leo is goed bezig met zijn vrouwenbeleid?

We zouden dat op een dag als vandaag natuurlijk heel graag van de daken willen schreeuwen, maar om heel eerlijk te zijn is de waarheid anders. Leo is daar namelijk helemaal niet zo mee bezig eigenlijk. Er bestaat bij Leo niet zoiets als een specifiek "vrouwenbeleid".
Leo wil de lunchgast en opdrachtgever een zo perfect mogelijk product leveren. Het inmiddels bekende verhaal van die Lekkere Eerlijke en Gezonde lunches met Aandacht voor mens en milieu staat bij álle Leo-activiteiten op de allereerste plaats. Dus ook bij de zoektocht naar nieuwe Leo-kanjers.
In dat intensieve werving- en selectieproces dat Leo voert om de juiste balans in kwaliteiten binnen te halen is nou eenmaal gebleken dat de juiste match vaker plaatsvindt bij een vrouwelijke dan bij een mannelijke kandidaat. De dames in het Leo personeelsbestand hebben door middel van hun eigen kwaliteiten hun positie waargemaakt. Geen steuntjes in de rug, geen hulp, geen speciale maatregelen. Nee, ze hebben er zelf voor geknokt! En dat hebben ze goed gedaan want een Leo-kanjer wordt je niet zomaar gezien de kwaliteiten en capaciteiten waar je over moet beschikken. Leo op het werk! bestaat voor het overgrootste gedeelte uit vrouwen. Dit tot ieders tevredenheid overigens en niet in de laatste plaats van Leo zelf!


VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube