LEO IS VERDRIETIG!

12-3-2017 - Leo, altijd bezig met Lekkere, Eerlijke en Ongecompliceerde lunches. Met liefde en zorg eten bereiden. Dat is waar we bij Leo goed in zijn. Er is in de ogen van Leo dan ook niets mooiers om elke dag weer de uitdaging aan te gaan om zijn lunchgast te verrassen op een fantastisch uitgebalanceerde gezonde en lekker lunch.


Vol trots laat Leo u dan ook graag zien wat Leo kan en wat Leo doet voor iedereen. De meest mooie creaties vliegen u dagelijks om de oren via de Leo site, via Facebook en andere sociale media…

Maar ...

Toch heeft Leo de laatste tijd niet die glimlach die u van hem gewend bent. U mag rustig weten dat Leo eigenlijk behoorlijk verdrietig is. Tuurlijk, het gaat goed met het bedrijf. De economie trekt aan en de ene na de andere nieuwe locatie dient zich aan. Dáár gaat het niet om. Bij Leo gaat het allemaal lekker. Lunchgast en opdrachtgever geven aan zeer tevreden te zijn.

Maar toch knaagt er iets bij Leo en dat knagende gevoel gaat niet zomaar weg ...


De reden?

Op dit moment, het moment waarop wij in Nederland de luxe positie hebben om ons druk te maken over verkiezingen, met onderwerpen als een beetje langer doorwerken, een beetje meer of minder koopkracht voor bepaalde groepen, het moment waarop ook zeer intensief over zaken als milieu, onderwijs, integratie en defensie gediscussieerd wordt. Belangrijke onderwerpen worden besproken, vaak opbouwend, maar vaak ook een beetje mateloos, eindeloos en oeverloos.


Dit moment dus...  ...is hetzelfde moment dat er in grote delen van Afrika een hongersnood aan het ontstaan is waar wij merkwaardig weinig over horen.

Moeders en vaders in grote delen van Afrika moeten elke dag het gevecht aan om hun kinderen een beetje eten te kunnen geven. En, in steeds meer gevallen lukt dat niet meer. Steeds vaker verliezen complete gezinnen dat gevecht tegen de voedseltekorten die recent ontstaan zijn.


Stel je het eens voor: Aan de ene kant een welvarend Nederland met een Leo die zich druk maakt over een verrassende uitgebalanceerde gezonde lunch met een onuitputtelijke keuze aan leveranciers, producten en smaken en aan de andere kant het besef dat grote groepen mensen keihard moeten vechten om sowieso iets min of meer eetbaars op tafel te krijgen en daar steeds minder in slagen …

Op de website van Unicef valt te lezen:

"In Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen zijn enorme voedseltekorten, zodat in het komende halfjaar naar verwachting meer dan 20 miljoen mensen amper te eten zullen hebben. De levens van 1,5 miljoen kinderen zijn nu in gevaar. In delen van Zuid-Soedan is al een hongersnood aan de gang en de kans is groot dat dit ook in de andere landen zal gebeuren. De nood is dus enorm hoog in een groot deel van Afrika. Als gevolg van de hongersnood in landen als Zuid-Soedan vangen buurlanden vluchtelingen op die over de grens op zoek gaan naar eten. En dat zorgt voor problemen, want ook in de buurlanden heersen voedseltekorten."


Dat klopt gewoonweg niet in de ogen van Leo. Er gaan op dit moment aan de andere kant van de wereld letterlijk mensen (voornamelijk kinderen) dood van de honger. Leo wil daar iets aan doen.

Op https://www.unicef.nl/noodhulp/help-slachtoffers-hongersnood kun je precies lezen welke omvang het probleem heeft en wat je kunt doen om te helpen.

Doe net als Leo en doneer ook op giro 555 en laten we er met z'n allen voor zorgen dat de ramp die zich nu al aan het voltrekken is niet door zet. We kunnen er iets aan doen maar dat gaat niet vanzelf.


VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube