WERELDGEZONDHEIDSDAG 2017

07-04-2017 - Vandaag is het 7 april. Een bijzondere dag want vandaag is het Wereldgezondheidsdag.

Deze dag is in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een onderdeel van de Verenigde Naties. Doel van deze dag is bewustwording te creëren voor armoede, gebrek aan goed onderwijs en slechte gezondheidszorg. Allemaal onderwerpen die veel ziektes en problemen onder de bevolking in de hand werken.

Gezondheid, een onderwerp waar Leo elke dag mee bezig is. Dag in dag uit gaat Leo de uitdaging aan om een zo gezond mogelijke lunch voor zijn lunchgast te verzorgen. Dit doet hij met liefde en passie voor het vak.

Het thema van Wereldgezondheidsdag 2017 is: "depressie"… Laten we het bespreekbaar maken. Eigenlijk probeert Leo ook hier zijn steentje in bij te dragen. Hoe? Door de lunchruimte zo te organiseren dat er voor zijn gasten een moment van rust en ontspanning is op de werkplek.

Even dat broodnodige moment van relaxen tijdens je werk. Leo's opdrachtgevers zien als geen ander hoe enorm belangrijk dat is voor het welzijn van zijn werknemers. Goed bezig toch?

Nog even over die opdrachtgevers van Leo: Deze zijn allemaal fantastisch natuurlijk waar Leo met heel veel plezier voor werkt. We kunnen natuurlijk moeilijk anders zeggen; dat zou marketingtechnisch en bedrijfsmatig niet zo slim zijn toch?

Maar geloof het of niet… het is echt zo! Niet alleen schenken opdrachtgevers ons hun vertrouwen, maar Leo kan alleen maar die topprestaties leveren als er de juiste match er is. Bedrijfscultuur, menselijke verhoudingen, grootte van het bedrijf/organisatie, maatschappelijke visie: het zijn allemaal zaken die een grote rol spelen en die voor Leo erg belangrijk zijn om optimaal te kunnen functioneren.

Maar… we hadden het over Wereldgezondheidsdag. Dat gaat natuurlijk niet over de opdrachtgevers en lunchgasten van Leo. Het gaat in feite over de gezondheid overal ter wereld. En … daar schort nogal wat aan helaas en ook dat gaat ons als Leo-team behoorlijk aan het hart.

In dit kader wil Leo toch nog even terug komen op die opdrachtgevers van zojuist. Er is namelijk één opdrachtgever die Leo een extra warm hart toe draagt en daarom toch wat extra aandacht wil geven. Dat is het hoofdkantoor van Unicef in Den Haag.

Al meer dan 4 jaar mag Leo dagelijks voor Unicef de lunch verzorgen. Als het gaat om wereldgezondheid zijn de mensen van deze organisatie bij uitstek de juiste match! Dag in dag uit zijn zij bezig de wereld een stukje beter te maken en Leo is er dan ook, vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid bijzonder trots op dat hij daar zijn bescheiden steentje aan bij mag dragen.

Op de website van Unicef staat te lezen: "UNICEF is sinds 1946 dé organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben." En dat doen ze: Met dezelfde passie en liefde die Leo voor het vak heeft.

Daar waar veel mensen het gevoel krijgen dat we dweilen met de kraan open als het gaat om de wereld een stukje beter te maken, gaan de teamleden van Unicef er volop tegenaan. Dat zagen we recent nog met de actie giro 555 (die nog steeds loopt overigens). Daar waar Leo kan steunen doet hij dat dan ook en we roepen, zeker op een dag als vandaag, iedereen op hetzelfde te doen.

Of die kraan nou open is of niet: De mensen van Unicef beseffen als geen ander dat er koste wat het kost doorgedweild moet worden!

Laten wij er dan in ieder geval voor zorgen dat ze meer dweilen krijgen!

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube