DE WEEK VAN DE CATERING 2017

25-11-2017 - De Week Van De Catering zit er alweer op! Ieder jaar worden tijdens deze week de cateringmedewerkers extra in het zonnetje gezet. Dit jaar, inmiddels alweer de zesde editie, vond deze speciale week plaats van 13 tot en met 17 november. Overal in Nederland waar professionele catering actief is vragen de initiatiefnemers om aandacht voor het werk dat cateringmedewerkers dag in, dag uit verzorgen. Samen serveren zij meer dan 2 miljoen maaltijden en gerechten per dag.

Wellicht weet je het nog wel, maar tijdens de 5e editie heeft Leo’s team bij Blue Sky Group zich mogen prijzen met de eerste plaats. Wat een eer! Dennis, Yvonne, Mia en Vivianne mochten zich een jaar lang het Leukste Catering Team van Nederland noemen. Maar nu was het tijd om het stokje over te geven, maar niet voordat ze nog even plaats namen in de vakjury van dit jaar.

In 2017 schreven drie teams van Leo op het werk! zich in voor de wedstrijd om weer het leukste cateringteam van het land te worden: Theo Keukens, Loes Kouwenberg en Janine van Gastel - team NOV, Juli Caniago en Femke Wolvetang - team Arup, Jennifer Debisarun, Kwieno Resida en Tarik Hofir - team Havas. Ieder brengen zij iets unieks met zich mee en hebben zij het in hun mars om in de race op kop te eindigen. Uiteraard zijn alle drie de teams voor Leo al winnaars!

TEAM NOV

Team NOV zorgt dag in, dag uit voor een lekkere, verse en afwisselende lunch met de prachtige gerechten die zij maken. En dat beperkt zich echt niet alleen tot de lunch! NOV’s team staat klaar om zowel ontbijt, lunch als diner te bereiden voor hun lunchgasten.

Waar staat NOV’s team bekend om? Volgens hun lunchgasten hebben zij de beste clubsandwich uit de omgeving. Van iedere maaltijd maakt team NOV een feestje en dat beperkt zich echt niet alleen tot de clubsandwich. Uiteraard gebruiken ze bij ieder gerecht hun creativiteit om er iets moois van te maken, maar ze organiseren ook de jaarlijkse barbecue bij NOV, en dat is helemaal een groot feest!

Theo, Loes en Janine zetten dus echt dat stapje extra. Zij doen dit iedere dag weer opgewekt, vriendelijk en goed gehumeurd, en hebben voor iedere lunchgast de aandacht die zij verdienen. Zo weten ze wie welke allergieën heeft en houden hier nauwkeurig rekening mee. Ze kennen van bijna alle lunchgasten de voorkeuren ten aanzien van gerechten en verrassen hen dus ook met hun favoriete gerecht of ze maken zelfs speciaal aangepaste gerechten! Wat een liefde hebben zij voor het vak en voor hun lunchgasten, dat spat er echt af!

TEAM ARUP

Team Arup vormt samen het gekste en leukste cateringstel van Leo op het Werk!. Ja, dat durven we hardop te zeggen, want bij elke themaweek die wij organiseren staan Femke en Juli vooraan met bijpassende kleding, decoratie en bijzondere gerechten. Bij de Oosterse week had Juli, gezien haar Indonesische achtergrond, weliswaar een streepje voor, maar ze was een inspiratie voor ons allen!

Ook buiten de themaweken om kookt Juli heerlijke gerechten zoals Kip Madras, huisgemaakte Bakwan, maar ook voor de Thaise kip-curry en Marokkaanse tajine draait zij haar hand niet om. En om Indonesië en Nederland een klein beetje dichter bij elkaar te brengen, maakt Juli regelmatig de heerlijke Indonesische frikadel: aardappelpuree, gehakt en een heerlijke kruidenmix.

TEAM HAVAS

Team Havas, een internationaal gezelschap! De invloeden van Suriname en Marokko zien we dan ook regelmatig terug in de gerechten.

Zij zijn met stip op nummer 1 de saladekoningen (en koningin!) van Leo op het werk!. Dagelijks verzorgen zij voor 150 gasten een bijzonder lekker saladebuffet. Krieltjessalade met truffel en roseval, salade van parelgort, asperges, tuinbonen, erwten en pesto, quinoa met zoete aardappelen, bietjes, wortel en munt. Nee, bij Havas blijft het niet bij komkommer en tomaat. En de heerlijke gewokte spruitjesschotel met sambal en sweet chilisaus laten we uiteraard niet ongenoemd!

Het team is ook zeer actief op Leo’s Forum, waar de teamleden alles met elkaar kunnen delen. De foto’s en recepten van teamleider Jennifer worden dan ook door de collega’s van andere locaties in Nederland enthousiast ontvangen en bekeken.

Op vrijdag verschijnen de meest verrassende salades ten tonele. Jennifer noemt het ‘restjesdag’, maar daar kan met een creatieve linzensalade met worstjes/tomaat/champignons en gebakken ui toch geen sprake van zijn? Wat een creativiteit!

Zoals gezegd een team met bijzondere specialiteiten: Kwieno’s hete kip heeft ook al een variant gekregen: ‘Broodje pittige Halalkip’.

Met zulke teams verwacht je toch dat zij een eerste plek zouden delen? Nederland heeft echter nog veel meer ongekend cateringtalent en de eerste plek is dit jaar aan Leo voorbij gegaan. Maar, van de vele honderden teams vanuit het hele land die hebben mee gedaan zitten we wel weer mooi in de top 3:

Team Arup heeft namelijk een hele mooie derde plek binnen weten te slepen!

Wij zijn trots op al onze teams die de zware strijd durfden aan te gaan met de rest van catering-Nederland en, zoals eerder gezegd, voor ons zijn zij hoe dan ook winnaars! De passie die er dagelijks vanaf spat, de vriendelijkheid en betrokkenheid naar hun lunchgasten toe, en de creativiteit die zij continue loslaten op hun aangeboden lunchassortiment… Chapeau dames en heren!

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube