WARMTE EEN SCHAARS GOED!

11-12-2017 - Het zal je zeker niet ontgaan zijn: de "r" zit weer in de maand. Buiten is het nat, koud donker en guur. Op de fiets is het bijna niet te doen. Glibberend en bibberend, ingepakt als een Eskimo, baan je je een weg naar de werkplek. Of wellicht ben je een gelukkige autobezitter die na een uitermate onplezierige ruitenkrabsessie urenlange files trotseert om op de plaats van bestemming te geraken.

Eenmaal op je werk aangekomen tref je je collega-lotgenoten die je in de meest mooie bewoordingen kunnen vertellen over hún ervaringen met het gure weer. Kortom: Het is winter! De koude dagen voor kerst zijn weer aangebroken.

Je denkt maar aan 1 ding op zo'n moment: Warmte!

Als je het geluk hebt dat de bedrijfscatering op je werk door Leo verzorgd wordt, dan weet je in ieder geval zeker dat je daar die warmte waar je zo naar snakt kan verwachten! Kopje erwtensoep, een lekkere warme lunch, die eenvoudige tosti… Het is er allemaal! Hoe dan ook: Eerst maar een kop koffie om het koude avontuur van hedenochtend een beetje te vergeten in ieder geval.

Maar hee: Kerst is in aantocht! Dat is wel weer gaaf natuurlijk. De jaarwisseling ook trouwens. Dagen bij uitstek dat je elkaar die warme gevoelens kan tonen die je voor elkaar hebt. Je partner, je kinderen, je familie: Juist op deze bijzondere dagen zijn ze heel dichtbij en in je hart. En dat maakt een hoop goed natuurlijk.

Leo is er vast van overtuigd dat kerst en de jaarwisseling niet voor niets in die koude gure dagen "ingepland" zijn. Het is een soort "warmtecompensatie". Een soort van "des te kouder van buiten, des te warmer van binnen"-gevoel laten we maar zeggen.

En dan nog wat…

Hebben wij eigenlijk wel zo veel te klagen vraagt Leo zich wel eens af. Eigenlijk hebben wij het hier in Nederland best wel goed als je er over nadenkt. Want alhoewel we grossieren in absoluut erkend significant pokkenweer, wij hebben in ieder geval ruimschoots de mogelijkheden om ons daartegen te beschermen met onze heerlijk verwamde huizen, auto's en werkplekken.

Als die werkplekken vervolgens ook nog eens voorzien zijn van Leo, heb je zelfs een nóg groter voordeel te pakken natuurlijk. Maar ook zonder Leo is het over het algemeen prettig toeven in ons welvarende kikkerlandje. Realiseer je maar eens dat wij bijvoorbeeld al meer dan 72 jaar(!) vredig naast elkaar leven.

Natuurlijk hebben we wel eens mot met elkaar en natuurlijk zijn we het wel eens beangstigend oneens met elkaar, maar in Nederland is nog nooit zo'n lange periode van vrede geweest. Dus: wat zeuren we nou eigenlijk? Die kou kunnen we dan ook best hebben met z'n allen. Toch?

Hoe anders is dat elders in de wereld. Verplaats je bijvoorbeeld maar eens in een Syrisch kind. Je woont in een land waarin een afschuwelijke oorlog heerst. Behalve een voortdurende ellende van honger, kou, verlies en intens verdriet is daar op het ogenblik niets meer vanzelfsprekend.

Wist je dat het in Syrië behoorlijk kan vriezen? Als je dan geen fatsoenlijk onderkomen hebt omdat je huis er niet meer is of omdat je op de vlucht bent, dan heb je het koud. Intens koud, dag en nacht!

Syrië, het is ver van ons bed weliswaar, maar daarom niet minder realiteit. Veelal hebben we met z'n allen oordelen over hoe die ellende is ontstaan, wie of wat daar de schuldigen van zijn en wie er verantwoordelijk is voor die overdosis ellende en verdriet die daar momenteel heerst.

Maar wat we ons wel altijd moeten blijven realiseren is dat kinderen, waar ook ter wereld, per definitie altijd onschuldig en ook altijd de allergrootste slachtoffers zijn. Best wel oneerlijk eigenlijk.

En we hebben het in het geval van Syrië helaas niet over "één" kind, of over "enkele" kinderen. Nee, 6 miljoen kinderen zijn in nood! 2,5 miljoen kinderen zijn vluchteling en 1,5 miljoen kinderen hebben acuut dekens en winterhulp nodig.

In de ogen van Leo is de vraag wie hier verantwoordelijk voor is totaal niet relevant in samenhang met de vraag wie hier iets aan kan doen. En het antwoord op die laatste vraag is vrij simpel: wij!

Wij kunnen er iets aan doen! Waarom? Omdat wij bulken in de welvaart. En het kost ons ook nog eens ontzettend weinig moeite om er iets aan te doen want wij beschikken heel toevallig over een pracht van een organisatie die op een zeer professionele basis warmte uitdeelt, op precies díe plekken waar dat het meeste nodig is. Het enige wat we hoeven te doen is die organisatie te steunen!

De naam: Unicef

Met enige trots kunnen we je zeggen dat Unicef al jaren een zeer trouwe opdrachtgever is van Leo op het werk! We kennen ze door en door en we weten dat als Unicef onze hulp inschakelt, het meer dan noodzakelijk is dat we daar gehoor aan geven!

Unicef heeft een actie opgestart om het leed van Syrische kinderen iets te verzachten: De actie heet "Geef meer dan een deken". Die actie wil Leo, in een tijd waarin wij zo graag warmte geven aan onze dierbaren onder ieders aandacht brengen.

Maar… om nu letterlijk te gaan kopiëren wat er op de site van Unicef zelf te lezen staat over deze actie, lijkt het ons verstandiger om te verwijzen naar hun eigen site. Doe mee met Leo en steun Unicef in zijn poging om die warmte uit te delen!.

Hier vind je alles wat je er over moet weten. Leo fungeert in het geval van Unicef graag als doorgeefluik voor haar oproep. Want als Unicef het nodig vind, neem dan maar van Leo aan dat het ook nodig is! Help Unicef die warmte te geven die zo broodnodig is. Als iemand het kan dan zijn wij het wel!

En als we dan morgen weer met z'n allen onze auto aan het krabben zijn en urenlang in die file moeten staan, voelen we ons wellicht toch iets warmer. In ieder geval van binnen! Hier kunt u Unicef helpen.

Leo wenst iedereen een warme kerst en een fijne jaarwisseling!

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube