LEO HEEFT EEN VLEKJE WEGGEWERKT ...

12-01-2018 - Leo wil graag altijd eerlijk zijn. De 'E' van LEO staat dan ook voor 'Eerlijk'.

Natuurlijk geldt die eerlijkheid in eerste instantie richting opdrachtgever en lunchgast, maar daarnaast wil Leo die eerlijkheid ook naar maatschappij en milieu uitdragen. Daarom wil Leo zijn hele bedrijfsproces zo maatschappelijk verantwoord mogelijk inrichten.

Van boer tot bord: De koek eerlijk verdelen: dát is de ware uitdaging.

Leo is dan goed bezig zou je zeggen. Ten dele klopt dat, maar die eerder genoemde 'E' van 'Eerlijk' gebiedt ons echter toe te geven dat we in ons MVO beleid ook wel eens een steekje laten vallen. We hebben om kort te gaan nog wel eens een vlekje weg te werken.

Zo stonden de servetten bij Leo altijd op tafel. Leuk en handig natuurlijk, maar… is dat nou eigenlijk wel echt een goed idee? Leo bedacht dat dat wel eens beter zou kunnen en wat blijkt:

Onderzoek heeft aangetoond dat als de servetten verplaatst worden van de lunchtafel naar de counter, er een besparing te halen valt van maar liefst 25%. Met onze inmiddels meer dan 50 lunchlocaties levert dat dus een aanzienlijke kostenbesparing op. Niet onbelangrijk: Er komt ook nog eens bij dat het een heel stuk hygiënischer is.

Nu zijn die kostenbesparingen zeker niet Leo's insteek geweest. Belangrijker is dat er gelijktijdig ook 25% op afval bespaard wordt.

Als je dan die eerder genoemde kostenbesparing vervolgens aanwendt om een iets duurdere, maar milieuvriendelijkere servet te gaan gebruiken, dan spaar je het milieu zelfs op twee manieren.

Kortom: Een kleine "switch" met dubbel milieuvoordeel!

Dáár houdt Leo nou van! Eind vorig jaar heeft Leo daarom deze verandering stapsgewijs doorgevoerd op zijn lunchlocaties. De servetten staan nu bij de counter, in een mooie milieuvriendelijke walnoten dispenser. Leo denkt dat dit echt een winwin situatie is, waarbij we ons eigenlijk stiekem een klein beetje schamen dat we hier niet eerder aan gedacht hebben …

Dit vlekje heeft Leo dus inmiddels weg gewerkt. Ondertussen draait Leo's "innovatiemotor" nog steeds op volle toeren door, maar we staan natuurlijk altijd open voor verdere tips en ideeën om ons beleid op gebied van gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit nog meer vorm en inhoud te geven, want niemand is ooit te oud om te leren, Leo vormt daar zeker geen uitzondering op!

Zou Leo, met zijn nooit aflatende streven naar verbetering van vitaliteit, gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit, wellicht ook kunnen passen binnen uw organisatie? Kijk dan eens [hier] of neem direct contact met ons op:
023-8100105 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van Leo op het werk? Je kunt je nu inschrijven voor onze mailinglist via onderstaande button:


VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube