HORECAVA 2018 ...
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

18-01-2018 - Vorige week, van 8 t/m 11 januari werd in de RAI te Amsterdam alweer de 62ste editie van de Horecava gehouden. Hét evenement bij uitstek voor eigenlijk iedereen die beroepsmatig met voedsel werkt. Gepassioneerd als Leo is kon hij natuurlijk, net als in voorgaande jaren, op zo'n happening niet weg blijven!

Eigenlijk wilde het hele Leoteam er een groot feest van maken want het bezig zijn met eten zit nou eenmaal in het bloed van al onze Leo-teamleden. En voor zulke mensen is de Horecava absoluut "the place to be"!

Helaas, dat kon natuurlijk niet, want tegelijkertijd moest de "winkel" gewoon door blijven draaien. Besloten werd een kleine delegatie te sturen die er speciaal voor vrij gemaakt werd. Leo is namelijk altijd op zoek naar antwoord op de vraag hoe de lunchvoorziening nóg beter kan. Waar kan verder geïnnoveerd worden, waar liggen extra kansen, waar kan nog meer vernieuwing behaald worden?

Een schot in de roos want de Horecava van 2018 was vernieuwender dan ooit. Sterker, het stond bol van de nieuwe initiatieven. Met name op gebied van duurzaamheid en gezondheid hebben we zeer interessante initiatieven gezien. Dat kwam mooi uit want die twee zaken zijn nou net ons thema voor 2018!

Over duurzaamheid gesproken …

Neem nou bijvoorbeeld de stand van GRO. Dat zijn echte koffiedik kijkers! Letterlijk! Dit bedrijf zamelt namelijk koffiedik in en gebruikt dat vervolgens om er paddenstoelen mee te kweken. Ze maken er onder andere een GRO Blended Burger van, bestaande uit 50% oesterzwammen en 50% vlees. Super lekker en ook nog eens gezonder dan een traditionele burger.

Leo vindt dit soort ontwikkelingen echt fantastisch. Zeker als je je bedenkt dat het vlees ook nog eens melkrund is; een stuk duurzamer dan gewoon vlees. Goed bezig! Kijk maar eens op hun website. We gaan dit bedrijf zeker goed in de gaten houden.
  

We leerden ook over een ander nieuw initiatief: Het Instock restaurant. In het kort komt dat er op neer dat een enthousiast team bij bedrijven voedsel ophaalt dat anders weggegooid zou worden. Niet omdat het over datum is of iets dergelijks, maar om tal van andere redenen, bijvoorbeeld overschotten, afwijkende formaten, restproducten die eigenlijk geen restproducten zouden moeten zijn … …noem maar op!

Als die producten weggegooid zouden worden, dan worden natuurlijk ook alle energie en grondstoffen weggegooid die er al in gestopt waren om het product te maken. Het Instockteam sprong in dit "duurzaamheidshiaat" en Nederland is nu een aantal restaurants rijker die deze producten omtovert tot overheerlijke maaltijden. Geweldig! Meer informatie daarover kun je hier vinden. 

Uiteraard was dit slechts een kleine greep van onze ervaringen op de Horecava. Er was natuurlijk nog veel meer te zien. Geweldig om te zien dat de weg die Leo ingeslagen is in duurzaamheid en gezondheid inmiddels door velen bewandeld wordt. Dat doet ons goed!

Los van het bewonderen van al die prachtige initiatieven was ons team natuurlijk ook zeer intensief bezig een stukje "praktijkervaring" op te doen. We gingen geregeld in de "lunchgast-modus" om te ervaren hoe het is om te proeven van de passie & liefde voor het vak van anderen:

We proefden er wat af, het ene product nóg lekkerder dan het andere. Ondertussen natuurlijk stiekem notities makend, en wie weet vinden onze lunchgasten binnenkort weer volledig nieuwe gerechten in het Leo bedrijfsrestaurant ...

Want duurzaamheid en gezondheid vinden wij superbelangrijk, maar aan de andere kant vinden we dat onze lunches vooral ook lekker en verrassend moeten zijn. De Horecava heeft bewezen dat die zaken prima te combineren zijn!

Over Leo's eigen innovatie op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en kwaliteit zal Leo je binnenkort informeren. Hou onze Facebook pagina en website dan ook goed in de gaten.

De Leo-delegatie ging met een blij en voldaan gevoel naar huis. Het vreemde was echter wel dat de volgende dag op het werk een aantal collega's wel een beetje jaloers keken ...


Wil je op de hoogte gehouden worden van Leo op het werk?
Je kunt je nu inschrijven voor onze mailinglist via onderstaande button:

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube