PINDAKAASDAG - WO 24 JANUARI 2018 ...
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

21-01-2018 - Aanstaande woensdag is het pindakaasdag, maar wat heeft dat nou met Leo op het werk! te maken? We gaan het je uitleggen …

Het woord pindakaas is afgeleid van het Surinaamse woord Pindakasi. Vroeger was pindakasie (beter bekend als pindadokun) te halen bij de chinees die het als een plakje kaas sneed en verkocht. Hoe dikker het plakje, hoe duurder het was.

Pinda’s (peanuts) zijn eigenlijk geen noten (nuts) zoals veel mensen denken, maar peulvruchten. Dus net als bonen, kikkererwten, linzen en soja zijn ze rijk aan eiwitten.

Pindakaas was het eerste voedsel dat in een advertentie ‘vervanger voor vlees’ werd genoemd. Dit was in al 1896. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat dit goedje een voorloper was van ons tegenwoordige streven naar gezondheid en duurzaamheid.

Een reden dat juist ook Leo graag eens wat extra aandacht wil besteden aan deze lekkernij. Maar, dat is niet Leo's enige insteek. Pindakaas is namelijk een heel vertrouwd product. Er zullen in Nederland weinig mensen zijn die het niet kennen.

En los van het feit dat Leo een zeer innovatieve bedrijfscateraar is, we zijn immers altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering, wil Leo ook graag aandacht blijven besteden aan de vertrouwde, gezellige en huiselijke sfeer die in onze ogen nou eenmaal bij een goede, doordachte bedrijfslunch hoort.

Een moment van ontspanning, een moment van "even kunnen loslaten" ... Een oerbekend product als pindakaas hoort daar natuurlijk ook gewoon bij.

Aanstaande woensdag, op pindakaasdag, zullen de bedrijsrestaurants van Leo dan ook speciaal in het teken staan van dit product. Het geeft het Leo-team tevens de gelegenheid om te bewijzen dat je met pindakaas nog veel meer kan doen dan het alleen maar op je broodje smeren. We zullen allerlei heerlijke recepten serveren die best wel innovatief genoemd kunnen worden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Chocolade Pindakaas brownies, Cornflake-pindakaaskoekjes of een Pindakaas-banaan sandwich? Zelfs de favoriete sandwich van Elvis Presley (ook met pindakaas!) staat op het menu van sommige van de meer dan 50 lunchlocatie's van Leo op het werk!

Woensdag 24 januari, pindakaasdag. We hebben er zin in!

Wil je op de hoogte gehouden worden van Leo op het werk?
Je kunt je nu inschrijven voor onze mailinglist via onderstaande button:

Zou Leo op het werk! wellicht ook kunnen passen binnen jouw organisatie? Kijk dan eens [hier] of neem direct contact met ons op: 023-8100105 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube