Blog: Leo Award winnaars

17 november: Leo Award winnaars geïnterviewd

Afgelopen 30 oktober werden de Leo Awards uitgereikt, heuse Awards voor onze teamleden. In acht verschillende categorieën werden teamleden genomineerd en was er steeds één winnaar. Na afloop van de Awards spraken we met sommige winnaars.

Winnaar ‘Langst in dienst’-Award: Wilfred Looijen

Team Coördinator Channa schreef over haar: “Wilfred hoort inmiddels bij het “meubilair” van Leo, het langst in dienst en heeft Leo van jaar op jaar zien groeien. Wilfred verdient een award vanwege haar betrokkenheid, betrouwbaarheid (zelden ziek!), haar lieve woordjes en flexibiliteit. Kan ook heerlijk mopperen en wij gaan ons ook zeker zorgen maken als ze dat niet af en toe zou doen. Hoe dan ook, Wilfred staat nog steeds open voor alle veranderingen die op haar af komen en voert deze altijd met gevoel voor kwaliteit uit. Wilfred is de ‘mama’ van Leo, en daar zijn we trots op!” 

Wilfred: “Ik ben heel blij met de Award, het geeft toch een stukje waardering. Ik had het niet verwacht, dus de verrassing was dubbel leuk! Wat mijn werk bij Leo leuk maakt is dat ik mijn eigen gang kan gaan, en met fijne collega’s een band heb opgebouwd. Ik hoop nog even bij Leo te mogen werken. Tip voor andere Leo’s: blijf jezelf en ga ervoor, en zorg dat je je werk met plezier blijft doen!”

Winnaar ‘Themaweek Topper’-Award: Monica Biesheuvel-Colijn

Team Coördinator Shanna schreef over haar: “Monica wordt enthousiast van creativiteit, ze wil het altijd meer en beter. Ze verzint allerlei plekjes, adresjes, kennissen waar ze themaweekspullen vandaan kan halen en is hier al weken van te voren druk mee. Ze vindt het jammer dat de themaweek maar één week duurt en zou veel vaker themaweken willen. Ze verzint naast de voorgeschreven recepten ook nog andere bijzondere recepten en brengt dit de hele week in al haar enthousiasme over op de lunchgasten!”

Monica zelf: “Ik ben zeker blij, het is altijd leuk om iets te winnen! Ik had even niet goed opgelet dus ik wist niet dat ik genomineerd was, ik was erg verrast. Voor de themaweken doe ik altijd erg mijn best, met een beetje creativiteit en enthousiasme kom je een heel eind. Een beetje mazzel dat ik een vader heb die in de fietsenbranche werkt (voor de Franse themaweek), en een zus die in een delicatessenwinkel werkt (voor de Boeren lekkernijen week). Mijn tip is: Leo’s en Lea’s jullie doen op ieders eigen manier ook hun best! Dus ik zeg, ga zo door!

Winnaars ‘Waste fighter’-Award Astrid de Zeeuw & Karin van Wijk

Team Coördinator Jennifer schreef over haar: “Astrid en Karin: Waste fighter – kanjers in het verwerken van restproducten… Dat zijn deze twee dames wel! Blijft er onverhoopt een bepaald ingrediënt over van de vorige dag, dan krijgen zij het voor elkaar weer een creatieve oplossing te bedenken. Zoals bijvoorbeeld gehaktbrood, frikandellenbroodjes in bladerdeeg, ei-muffins, rijk gevulde soepen en ga zo maar door! Noemenswaardig is dan ook dat deze snacks worden gedeeld via Facebook, waardoor andere locaties ook nog eens inspiratie kunnen opdoen. Ik zou zeggen… Ga vooral zo door en blijf jullie collega’s inspireren!!”

Karin: “Ik was zeer verrast met het winnen van de Award. Zoals je kunt zien is hij door Ad Stok meteen maandag opgehangen in het bedrijfsrestaurant van SDU. Ik had ook geen enkele verwachting van het winnen van een Award en zoals ik van Astrid heb begrepen waren dat er wel meer die het niet verwacht hadden. Ja hoe wordt je een echte Waste Fighter? Door te doen zoals wij bij SDU, alles zoveel mogelijk te hergebruiken, te denken aan het menu voor volgende week en niet per definitie de prullenbak te vullen en dingen dus te hergebruiken. Als je dit toepast zal je merken dat je veel dingen gewoon opnieuw kunt gebruiken. Ik vind het moeilijk uit te leggen maar als je goed oplet merk je dat het haast vanzelf gaat!! De tip is daarom ook; denk na voordat je iets in de prullenbak deponeert en gebruik je fantasie!.”

Winnaar ‘Aanstormend talent’-Award: Femke Wolvetang

Team Coördinator Shanna schreef over haar: “Femke weet zich goed staande te houden in een pittige organisatie, heeft in het afgelopen half jaar een warme relatie weten op te bouwen met de gasten, is ontzettend uit haar schulp gekropen. Ze doet het waanzinnig met de inkoop/kosten, heeft altijd een keurige administratie en is zeer pro-actief als het gaat om meldingen betreffende leveranciers. Ze is gegroeid in haar persoonlijke ontwikkeling en staat daarvoor open”

Femke: “Ik ben er blij mee om maar meteen de eerste vraag te beantwoorden! En absoluut niet verwacht, vond alleen al leuk dat ik genomineerd was! Dus het was zeker een verassing voor me dat ik gewonnen had! Hoe wordt je een aanstormend talent? Goede vraag! Door sowieso jezelf te blijven en vooral goed te luisteren wat je gasten willen, als je iets niet weet vraag het meteen aan je Team Coördinator zij/hij helpt je graag al gaat het om kleinste vragen die klein vragen kunnen je juist omhoog halen om nog beter je werk te verrichten en dat aanstormend talent te worden! 

Winnaar ‘Boodschappen Baas’-Award: Lianne Broeders

Team Coördinator Jennifer schreef over haar: “Lianne Broeders fietst werkelijk het hele dorp rond op zoek naar producten waar ze haar gasten mee kan verwennen. Naar de Turkse bakker voor brood, naar de groenteboer voor vers fruit, op zoek naar de meest creatieve ingrediënten voor heerlijke Brabantse lekkernijen, die ze vervolgens zelf bereid.... Ze doet werkelijk alles om haar inkoopcijfers zo goed mogelijk in bedwang te houden en haar gasten te blijven verrassen. Deze kanjer staat daarom met stipt op nummer 1 als het gaat om het aantal boodschappen die deze dame wekelijks doet! Chapeau!”

Lianne: ”Ik ben er blij mee en de Award krijgt ook een mooi plekje in het restaurant. Ik had dit zeker niet verwacht tussen al de andere collega ’s die ook boodschappen bazen zijn! Ik probeer altijd prijsbewust boodschappen doen en de aanbiedingen in het dorp volgen. Daarom zijn wij ook heel blij met de komst van de Lidl in ons dorp. Wist je dat je zelfs bij de Action heel voordelig shoppen voor goede ingrediënten? Lekker voordelig boodschappen doen en heerlijk creatief bezig zijn met koken. Mijn tips: Op internet en Facebook volg ik heel veel kooksites en is heel veel te vinden. Wij hebben een super gezellige avond gehad en was weer leuk om iedereen te zien en te spreken.”

 

Om een goede indruk te geven van de avond volgt hier nog een mooie foto van de hele groep:

 Benieuwd naar de rest van de foto's? Bekijk ze op Leo's Facebook!

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube